- Mijn behandelingen

Mijn Behandelingen

Standaard Pedicure behandeling 

Een standaard pedicure behandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Voeten desinfecteren
 • Nagels knippen en in vorm vijlen
 • Verdikte nagels dun maken
 • Mycosenagel behandelen
 • Ingroeiende nagel behandelen
 • Nagelriemen verzorgen
 • Nagelomgeving reinigen
 • Overtollig eelt verwijderen
 • Likdoorn behandelen
 • Kloven behandelen
 • Aanbrengen van een verzorgende voeten crème
 • Advies voor voetverzorging
   

Een basisbehandeling duurt maximaal 45 minuten, wanneer er meer behandeltijd nodig is zal ik dit vooraf met u bespreken.


Ambulante Pedicure behandeling

Ik kom bij u aan huis voor een professionele pedicure behandeling. Daarbij heb ik alles mee om uw voeten de aandacht geven die ze verdienen terwiijl u niet uit huis hoeft. Wel zo makkelijk toch?
 

Deelbehandeling

Bij een deelbehandeling desinfecteer ik de voeten, knip ik de gezonde nagels en behandel ik 1 klacht.
Dit kan een ingroeiende nagel zijn, een likdoorn verwijderen of kloven. Daarna breng ik een verzorgende voetencreme aan.
Deze behandeling duurt maximaal 30 minuten. 
 

Probleemoplossende behandeling

Bij deze vorm van behandeling pak ik alleen één probleem aan!
Bijvoorbeeld een kloof die pijn doet, of éen nagel die ingroeiend is. 
Deze behandeling duurt maximaal 20 minuten.  

 

EELT
Eelt is een plaatselijke verdikking van de hoornlaag. Maar is ook van nature een bescherming voor de huid, die ontstaat bij extra druk. We zien dit v

ooral onder de bal van de voet en aan de hiel. Maar ook aan de zijkant van de teen. Overmatig eelt aan de voeten kan klachten geven.

Als de beschermlaag te dik word kan dit pijn klachten geven. Ook kan het leiden tot een likdoorn of kloven aan de hiel. Dan is het raadzaam daar iets aan te laten doen.

Ik kan het eelt professioneel verwijderen, en vervolgens advies geven.


LIKDOORN
Een likdoorn, ook wel eeltpit of eksteroog genoemd, is een eeltplek die door druk of wrijving naar binnen groeit.  

Een likdoorn groeit door druk van buiten naar binnen. Dit is vaak een kleine ruimte van druk waardoor het als ware met een punt naar binnen groet. Die punt drukt op een zenuw en daar kan je pijnklachten van krijgen.
Een eksteroog is een  ronde schijf eelt die meestal aan de buitenzijde van de kleine teen zichtbaar is. De schijf eelt drukt in de huid maar groeit niet naar binnen.
Ik kan de likdoorn professioneel verwijderen waardoor je na de behandeling direct verlichting zult hebben.

INGROEIENDE NAGEL
Een ingroeiende nagel is een pijnlijke aandoening aan vaak de grote teen. Deze dien je ook zo snel mogelijk te laten behandelen.

Een ingroeiende nagel drukt uw nagel in de huid. Dit kan ontstaan door veel hoornstof of eelt in uw nagelwal. Ook een ronde – te korte of schuin geknipte nagel kan veel druk in de huid geven. Als u niet goed passende of juist knellende schoenen heeft is dit ook een grotere risico factor.

Een ingroeiende nagel dien je optijd te behandelen om infecties tegen te gaan. Een ingroeiende nagel kan ik als pedicure goed behandelen. De pijn 

verlicht ook direct naar de behandeling.

KLOVEN
Kloven in voeten ontstaan als barsten of scheuren in de huid. Dit is vaak aan de hiel maar ook aan de voorvoet en aan de rand van de grote teen. Vaak ontstaan kloven aan de voet waar sprake is van hard eelt, maar ook op plaatsen waar veel druk staat en de voet droog is. Dan kan de huid eerder barsten.

We zien hielkloven vooral in de zomerperiode veel wanneer er op blote voeten en slippers word gelopen. De voet droogt dan eerder uit omdat het sneller vocht verliest. Als je sokken aan hebt beschermt dit de invoelden van de voeten van buiten af.

Belangrijk is dat je de voeten voorziet van een goede hydraterende voetencreme.

Ik als pedicure kan de kloven professioneel behandelen en je een goede crerme aanbieden.


VERDIKTE NAGEL
Bij een verdikte nagel ziet uw nagel er dik uit, als kalk en je ziet veel scheuren en barsten in de nagel. Deze nagel word ook wel een ‘kalknagel genoemd’.

Verdikking van de nagel vorm zich doordat verschillende hoornlagen waaruit de nagel is opgebouwd over elkaar heen groeien.
Verdikte teennagels kunnen pijnlijk zijn omdat de nagel in de huid drukt en er vaak geen ruimte in de schoenen is, Ze zijn moeilijk te knippen omdat ze zo dik en pijnlijk zijn.

Ik kan verdikte nagels goed behandelen. Ik frees de nagels dunner en werk ze bij. Hierdoor zijn er geen pijnklachten meer. Ik heb een fijne olie die baat kan hebben bij de verzorging van zo’n verdikte nagel